Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2014 23:46 - Ретрограден Меркурий – Част 7. От 07.02.2014 г. до 01.03.2014 г.
Автор: friend01 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2430 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.03.2016 03:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image 

Обикновено когато Меркурий се движи ретроградно, нещо важно се появява в съзнанието ни и то идва от нашето подсъзнание чрез посредничеството на Меркурий, особено сега, когато ретроградният цикъл ще тръгне от знака на Риби и ще продължи през знака на Водолея. От най-дълбоките слоеве на подсъзнанието (Риби) изплуват неща в свръхсъзнанието (Водолей), едва ли ще има скоро такъв добър период, за да „хванем” сенките на подсъзнанието и да ги осветлим със светкавичната светлина на Водолея, да ги опознаем и да ги пуснем на свобода от себе си.

Появата на тези затаени емоции могат да бъдат предизвикани от различни неочаквани събития или обстоятелства, които да провокират тяхното осъзнаване. За да подпомогнем процеса на осъзнаване и освобождаване, е добре нарочно да следим какво става в събитийния ни живот и как реагираме емоционало. Добре е да водим дневник в тези ретроградни периоди, добре е да практикуваме някакъв вид творчество, да обръщаме внимание на сънища и знаци и т.н.

През следващите 2 години Меркурий ще прави своите ретроградни цикли през въздушните знаци. На преден план ще излязат нашите взаимоотношения, начинът, по който мислим, начините, по които изразяваме мислите си в различни форми. Всъщност това време ще бъде благодатно да изследваме остарели и негодни начини на мислене и общуване, да се освободим от тях и да ги заменим с нови, такива, каквито  биха направили живота ни по-позитивен, благодатен и щастлив. При тези ретроградни цикли на Меркурий през следващите 2 години ще имаме достатъчно време да поработим върху тези промени и да ги приобщим към себе си, за да можем през следващите 7 години да берем плодовете на положителното и осъзнато мислене и общуване.

Минавайки ретроградно през знака на Водолея, Меркурий ще ни предизвика да преразгледаме темите за приятелството, свободата, независимостта, прогреса, за новите технологии и мястото им в нашия живот, за нашите мечти, далечни цели, планове, за нашите страхове от бъдещето, за страховете ни от предателство на приятели и за свободата – какво за нас е тя и какво ни пречи да я изживяваме.

Периодът може да е съпроводен с неочаквани срещи със стари приятели, които не сме виждали или чували от години, с  объркване на срещи и ангажименти, със закъснения и отлагане на полети, с редица странни повреди в техника и електроника. Периодът може да е изпълнен с ярки сънища, внезапни хрумвания, ярки откровения, неочаквани покани за празненства и посещения на лекции и курсове.

Домът на хороскопа, през който ще мине ретроградният Меркурий, ще конкретизира и „приземи” темите на ретроградния цикъл.

И нека не забравяме, че тези периоди са благоприятни за всички действия, които започват с „пре-”: преправям, пречиствам, пренареждам, пренаписвам и т.н.

И всички традиционни общи препоръки, които се отнасят по принцип за ретроградните движения на Меркурий, са в сила – можете да прочетете „Ретрограден Меркурий – Част 2. Обща характеристика” и „Ретрограден Меркурий – Част 4. Кратка характеристика”.

Пожелавам ви един пречистващ и презареждащ цикъл и се забавлявайте, вместо да се вбесявате, на номерата на големия шегаджия на зодиака – Меркурий!

 

Следва продължение...

Актуална информация вижте 
ТУК.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: friend01
Категория: Лични дневници
Прочетен: 172640
Постинги: 92
Коментари: 0
Гласове: 40
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930